Westland Boats
Nassaustraat 18
4532 AH Terneuzen
Contact

Gran Turismo zeiljachten

De Gran Turismo's zijn “performance cruisers”, waarmee men comfortabel met de familie of met een kleine bemanning kan zeilen maar waarmee men zeker ook bij wedstrijden onder de ORC of  IRC formule in de top mee zal kunnen varen. Alle ontwerpen zijn nu geoptimaliseerd om een goede rating in zowel de  IRC als de ORC formule te verkrijgen.

Alhoewel de “GRAN TURISMO’s” gestandaardiseerd zijn voor wat betreft de hoofdparameters, zijn er een groot aantal wijzigingen en uitvoeringen mogelijk.

Uiteindelijk wordt ieder schip ontworpen en gebouwd in samenspraak met de opdrachtgever, ontwerper en bouwer, waardoor er sprake is van een custom built jacht. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste GT-40 welke uitgebreid aangepast is naar wensen van de eigenaar.

Uniek voor dit soort schepen is, dat wij onder bepaalde voorwaarden casco’s met onderdelen kunnen leveren voor zelfafbouw of voor afbouw door andere werven.
Uiteraard zal het eindconcept ook grotendeels de prijs bepalen, welke echter in vergelijking met in serie gebouwde kwaliteitsschepen relatief laag zal zijn.

Arthur Peltzer is onze huisontwerper, hij heeft o.a. bekendheid verworven met de Trintella 52 “Fairy Tale”, het “Hechtschip 995” en het "Composail" project terwijl hij al langere tijd aktief is op het gebied van optimalisering van (wedstrijd)zeiljachten (Waarschepen en andere). Ook werkt hij samen met Willem Nieland aan een groot aantal motorjacht ontwerpen.
 
Voor Westland Boats heeft hij de “GRAN TURISMO” serie ontworpen, bestaande uit de GT-33, de GT-36 en de GT-40. Van toekomstige  GT's bestaan reeds voorontwerpen.

De GT-33 en de GT-40 zijn al enige tijd op het water aanwezig, de GT-36 bestaat alleen nog als ontwerp.

Wij besteden de bouw van deze boten uit aan een gespecialiseeerde jachtwerf in Nederland en begeleiden het project van ontwerp tot oplevering.

Omdat wij zelf al vele jaren (wedstrijd)zeilers zijn en zeer goede kennis hebben van de Nederlandse en Engelse jachtbouwwereld, kunnen wij u hierin uitstekend adviseren en begeleiden.
 
Alle GT's zijn relatief lichte boten gebouwd volgens de hout/epoxy (woodcore) of schuim/epoxy bouwwijze.
Momenteel werken we ook aan een ontwerp voor een snel toerjacht volgens hetzelfde concept maar met uitgebreid comfort.

Iedere opdracht wordt door ons projectmatig aangepakt en kent de volgende stappen:

  1. Opstellen en bespreken van de gewenste specificatie
  2. Begroten van deze uitvoering en uitbrengen van een offerte met een vaste prijs
  3. Opstellen verkoopovereenkomst 
  4. Plaatsen van bestellingen en aanbesteden van de bouw
  5. Begeleiding van de bouw en rapportage hiervan
  6. Te water laten en proefvaren 
  7. Verhelpen openstaande zaken
  8. Eindoplevering

Wij zijn er van overtuigd met dit concept een bijzondere aanbieding op de Nederlandse en Europese markt te kunnen brengen en voorzien u graag van de nodige informatie.