Westland Boats
Nassaustraat 18
4532 AH Terneuzen
Contact

Engelse zeiljachten

EXPERTISE EN ADVIES VOOR ENGELSE ZEILJACHTEN, INCLUSIEF SERVICE VOOR DE ENGELSE "HUNTERS"

Vanwege onze geschiedenis zijn wij zeer bekend met de Engelse jachtbouw. Derhalve kunnen wij u van advies en expertise dienen bij aanschaf, onderhoud of problemen van bijna alle Engelse zeiljachten, oud of nieuw. Hierbij zijn wij gespecialiseerd in de ontwerpen van Holman & Pye, David Thomas en Stephen Jones.

Wij zijn in 1976 begonnen met het importeren van Engelse zeiljachten, gebouwd door Oyster Marine : de UFO’s (27, 31 en 34), later gevolgd door de Oysters.

De Ufo's zijn maar een paar jaar gebouwd en met de Oysters zijn wij gestopt toen deze steeds groter werden en de verkoop door Oyster Marine in eigen hand werd genomen.

Vanaf 1986 hebben wij de Benelux alleenvertegenwoordiging voor de Engelse werf Hunter Boats gehad.
Hunter Boats was de grootste Engelse jachtwerf welke kleine (tot 10.00 m) boten bouwde.

Zelf hebben wij met vele Hunters gevaren en momenteel hebben we nog een Hunter Formula One uit 1983 voor eigen gebruik. Deze boot heeft ook een re-fit ondergaan, ziet er uit als nieuw en wij voeren er nog regelmatig wedstrijden mee.

Omdat we niet met twee boten tegelijk kunnen varen is deze boot momenteel te koop

Hunter Boats heeft in 2003 het bedrijf verkocht aan de " Select Yachts Group", een bedrijf dat o.a. de Cornish Crabbers bouwt. Deze overname heeft ons toen doen besluiten om de import voor de Benelux te staken. De belangrijkste redenen hiervoor waren als volgt:
 
1. Het Hunter management team, waar wij uitstekende contacten mee hadden, werd opgeheven, derhalve werd de ontwikkeling van nieuwe Hunters hoogst twijfelachtig. En inderdaad zijn er dan ook geen nieuwe boten meer ontworpen en gebouwd.
2. De laatste jaren waren er al geen nieuwe Hunters meer verkocht in Nederland vanwege de prijsstelling en de hoge koers van het Engelse Pond.

Maar wij kunnen voor alle (ook van niet door ons geleverde en niet meer courante) Engelse Hunters nog service verlenen en ook kunnen wij nog bijna alle onderdelen hiervoor leveren.

En onze zeer uitgebreide kennis van de Engelse Hunters willen wij graag delen met de huidige en toekomstige eigenaren.

Inmiddels is de Select Yachts Group failliet gegaan en worden er nog Hunters gebouwd door http://www.britishhunter.co.uk