Westland Boats
Nassaustraat 18
4532 AH Terneuzen
Contact

Hechthouten en composiet zeiljachten

Jachtarchitect Arthur Peltzer heeft een aantal moderne hechthouten en composiet gebouwde zeiljachten ontworpen. Hij heeft al een paar nieuwe ontwerpen voor de Waarschipwerf gemaakt, diverse hiervan zijn gebouwd of in aanbouw

Neem contact met ons of met de Waarschpwerf op als u interesse heeft in een van dit soort schepen.

HECHTSCHIP  995

Het Hechtschip 995 is een overnaads multiknikspant ontwerp gebouwd volgens de "Waarschip" methode.
De boot wordt geheel gebouwd in mahonie hechthout en is net zo licht als een sandwich composiet constructie zoals die van de GT 33, welk ontwerp ongeveer dezelfde afmetingen en indeling heeft. Door de hechthouten bouw ziet de boot er echter geheel anders uit met een eigen uitstraling.

Er zijn drie boten gebouwd door de voormalige Hechtschip werf in Groningen, waarvan er twee in Zeeland varen.
Een gemoderniseerde versie met een iets lager vrijboord kan gebouwd worden door de Waarschipwerf in Groningen welke de bouwrechten overgenomen heeft van Hechtschip.

Hoofdafmetingen :

Lengte over alles : 9.95  m
Waterverplaatsing : 3450 kg.
Breedte : 3.17 m
Diepgang : 1.95 m.
Zeiloppervlak : 62.0 m2

Invoegen : H-995 foto's + PDF zeilplan

HS 800 IRC

De HS 800 IRC is een snelle cruiser/racer gebouwd volgens de "Waarschipmethode" in hechthout.
Een dek met logische wedstrijdindeling wordt gecombineerd met een eenvoudig maar functioneel interieur. De boot heeft 4 comfortabele slaapplaatsen,  een afgescheiden toilet en een bruikbare kombuis.

Hoofdafmetingen :

Lengte over alles : 8.00 m.
Breedte : 2.50 m.
Diepgang : 1.80 m.
Waterverplaatsing : 2.100 kg.

irc800

SB 685 trailer sailer

De SB 685 is een nieuwe generatie Trailer sailers, een VOR 70 type multi knikspantromp. Deze romp laat het water beter los bij hoge snelheden en geeft daarbij extra stabiliteit.

De tuigage zonder achterstag heeft een zeer efficiënt uitgebouwd grootzeil en een a-symmetrische spinnaker met een beogspriet.

De boot wordt gebouwd in een hout/koolstof composiet constructie en is daardoor licht en sterk met een moderne uitstraling. Het casco kan makkelijk zelf (thuis) afgebouwd worden door iedereen met basis doe-het-zelf eigenschappen, zodat de boot niet te duur wordt en geheel naar wens afgewerkt kan worden.

Met een gewicht van slechts 624 kg. en een intrekbare kiel en roer kan de SB 685 makkelijk op een trailer vervoerd worden.

Lengte over alles : 6.85 m.
Breedte : 2.50 m.
Diepgang : 1.65 m.
Waterverplaatsing : 624 kg.
Zeiloppervlak : 32 m2